Yazar | Tez adı | Yıl | Tez türü |
Müberra BEKTAŞ | Farklı proses koşullarının bazı tahıl ve baklagillerdeki fitik asit düzeyi ve biyoyararlanım üzerindeki etkilerinin araştırılması | 2019 | Yüksek Lisans |
Havva Nur KOBYA | Polen, propolis ve nohut ilavesiyle üretilen organik kestane balı sirkelerinin fiziksel, kimyasal ve biyoaktif bileşenlerinin tespiti | 2018 | Yüksek Lisans |
Aleyna Bala ÜÇÜNCÜ | Gümüşhane ve Trabzon yöresinde yetişen cevizlerin (Juglans regia L.) mineral element ve ağır metal içerikleriyle bazı besinsel öğeler açısından karşılaştırılması | 2018 | Yüksek Lisans |
Sevgi KERSE | Kocayemiş (Arbutus unedo L.) meyvesinden üretilen pestilin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi | 2018 | Yüksek Lisans |
Yasemin YAVUZ | Karayemiş (Prunus laurocerasus L. ) meyvesinin bazı kalite özellikleri üzerine farklı yenilebilir kaplamaların etkisi | 2018 | Yüksek Lisans |
Yunus COŞKUN | Toz nohut mayası kullanımının yüzey yanıt metoduyla optimizasyonu ve ekmek kalite nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması | 2017 | Yüksek Lisans |
Serpil GİRGİN | Ayı üzümü (Vaccinium arctostaphylos)'nün gıda renklendiricisi olarak kullanımı | 2017 | Yüksek Lisans |
Cuma ZEHİROĞLU | Türkiye'de endemik olarak yetişen Kaz dağı çayının (Sideritis trojana bornm.) antioksidan, antimikrobiyal aktivitelerinin ve mineral içeriğinin araştırılması | 2017 | Yüksek Lisans |